Het Noordbrabants museum: kom je naar ons of wij naar jou?

31 augustus 2020

Goed nieuws! Jullie zijn weer van harte welkom in het museum. Speciaal voor jullie openen we van dinsdag t/m vrijdag in de ochtenduren voor openingstijd onze deuren, zodat jullie in alle rust en coronaproof ons museum kunnen ontdekken.

We begrijpen heel goed dat de toekomst nog onzeker voelt om te reserveren, maar geen zorgen: je kunt altijd vijf dagen voor aanvang kosteloos annuleren óf je kunt ervoor kiezen dat wij naar jullie toekomen met ons aanbod voor in de klas, mét echte kunst of historische replica's. Wij verheugen ons er enorm op om de kinderen te verwonderen met onze zalen vol mooie verhalen over kunst, cultuur en erfgoed.

Hoe dan?!
Als je naar een kunstwerk kijkt borrelen er veel vragen op. Wat ís dit? Hoe heeft de kunstenaar dit gemaakt? Op dit soort vragen gaan we proberen antwoorden te vinden. In de werkplaats gaan we zelf aan de slag om eigen verhalen te maken én inspiratiebronnen te ontdekken. Lees meer.

Romeinen in de klas
Ook de Romeinen kunnen jouw kant op komen! Met behulp van vele objecten, filmpjes en de expertise van onze museumdocenten, zorgen zij voor een boeiende les in de klas. De leerlingen gaan zelf aan de slag om de uitvindingen van de Romeinen te ontdekken. Lees meer.

Kunstpraat
Samen kijken naar kunst levert de mooiste verhalen op. Tijdens een begeleid interactief gesprek vormen de verhalen die de kinderen aan kunst geven de rode draad. Onze museumdocenten maken gebruik van actieve korte opdrachten en diverse kijkmethodes. Lees meer.

Beleef de Middeleeuwen
Onderzoek samen met de museumdocent middeleeuwse objecten in de tentoonstelling en beleef tijdens de dramaworkshop onder leiding van een echte dramadocent het leven in die tijd. Lees meer.

Hopelijk tot snel!