Kunstige Kerstvakantie tips!

3 december 2019

De kerstvakantie staat voor de deur en dat betekent vrije tijd! Zin om je kunstig te laten voeden? Hier onze tips:

  • Ga jij dit schooljaar aan de slag met het thema 'verhalen en mythes die mensen vertellen', 'het regenwoud', 'verbeelding' 'portretten', 'Afrika' of 'surrealistme'...bezoek dan de tentoonstelling 'Congo Tales' in museum de Fundatie in Zwolle eens.
  • Het Houten Huis (speelde deze maand eerder een schoolvoorstelling in de Verkadefabriek) speelt de poetische en beeldende familievoorstelling 'Muziek van beneden'. Een voorstelling vol humor en met meeslepende livemuziek. Over een straat vol dichte deuren en overlopende harten, met muziek die door alle muren dringt. Een familievoorstelling waarbij je kunt grasduinen in je eigen fantasiewereld. Filmisch, met de warmte van Amélie en een zweem van absurdisme. Een voorstelling voor iedereen die buren heeft!
  • Doloris’ Meta Maze in Tilburg is het grootste kunstdoolhof van Europa. Met Meta Maze is Tilburg een attractie rijker: surrealistisch apekooien in een voormalig postkantoor. Meer info? Klik hier.
  • Artots en Willem Twee kunstruimte in 's-Hertogenbosch presenteren i.s.m. het ekwc Ceramic on the spot, feel the ekwc vibe!, een tentoonstelling met keramisch werk van kunstenaars die verbonden zijn met het ekwc. Volgens Dian een echte aanrader!
  • Zin in een kunstzinnige erfgoedwandeling met je familie? Koop een wandelkaart van het PietertjesPad bij DePetrus en het Vughts Museum in Vught en loop een route vol speelse opdrachten. Bedacht en gemaakt door kinderen uit Vught. Meer info? Klik hier.