Mediakunst - een domein 3 ervaring voor Vught

12 december 2023

2024 staat in het teken van mediakunst en dat betekent dat alle basisschoolleerlingen in de gemeente Vught een zogenaamde domein 3 ervaring krijgen aangeboden binnen de discipline Mediakunst. Domein 3 wil zeggen dat de leerling erop uit gaat en zich als publiek ontwikkelt. Voor elke jaarlaag hebben we een andere ervaring samengesteld.

  • De kleutergroepen gaan in maart naar de voorstelling Muk ziet ze groeien in Theater de Speeldoos. Een voorstelling waarbij het thema lente centraal staat en video en animatie op een speelse manier onderdeel is van de theaterbeleving.
  • Voor de groepen 3 tot en met 6 komt de installatie Arabidopsis Symphony van Fillip Studios naar de scholen toe. In deze installatie stappen de leerlingen een augmented reality wereld in, waarin ze een plantje zien en horen groeien. De Universiteit van Wageningen heeft het genoom van het plantje de zandraket namelijk omgezet in een symfonie, die in de virtuele wereld van Arabidopsis Symphony te beleven is.
  • De bovenbouw bezoekt het MU Hybrid Art House in Eindhoven. Deze expositie dompelt de leerlingen in een compleet nieuwe ervaring onder. De rondleiders begeleiden de leerlingen door middel van de methode visual thinking strategies door de expositie, waarbij leerlingen écht kijken naar kunst en ervaren wat kunst kan zijn. Een ervaring om nooit te vergeten!