Scholing erfgoededucatie voor leerkrachten

7 november 2019

In de tweede helft van het schooljaar organiseren wij samen met Erfgoed Brabant een drietal cursussen voor jullie, dit zijn: de Zachte Atlas in zowel Sint-Michielsgestel als Vught én de Wijzer met Erfgoededucatie.

A: Workshop Zachte Atlas in Sint-Michielsgestel
B: Workshop Zachte Atlas in Vught

In deze workshop leer je met andere ogen naar je eigen omgeving kijken. Aan de hand van betekenisvolle plekken onderzoeken we jouw erfgoed en verbeelden dat in een ‘zachte atlas’. Met de kracht van de verbeelding laat je zien wat de waarde van erfgoed voor jou is. Vervolgens verkennen we hoe je de werkvorm in je eigen klas kunt inzetten. We bieden een Sint-Michielsgestel en Vught versie aan!

C: Wijzer met Erfgoededucatie
In twee bijeenkomsten ga je aan de slag met erfgoededucatie en de elementen die hiervoor nodig zijn. De handleiding Wijzer met Erfgoededucatie is leidraad! Tussen de twee bijeenkomsten in kun je zelf praktisch aan de slag met je klas en in eventuele samenwerking met een erfgoedaanbieder in de buurt.

Data     

  • Wijzer met Erfgoededucatie -  donderdag 23 januari en 13 februari 2020 van 15.30-17.30 uur
  • Workshop Zachte Atlas SMG -  donderdag 12 maart 2020 van 15.30-17.00 uur
  • Workshop Zachte Atlas Vught - donderdag 19 maart 2020 van 15.30-17.00 uur

Kosten
Deze scholingen worden je aangeboden door een financiering vanuit de CultuurLoper.

Interesse?
Stuur dan even een mailtje retour naar heleen@plazacultura.nl met daarin je naam, mailadres, welke cursus je graag volgt en op welke datum.