Tis hard werken, maar dan heb je ook wat!

7 november 2019

Vandaag, 7 november vond deel drie en vier plaats van de Basiscursus ICC Noord Oost Brabant. Wat heeft iedereen hard gewerkt en dat op een heerlijke werkplek bij de CHV Noordkade in Veghel. De ochtend stond in het teken van het bouwen van een cultuurplan voor je eigen school. Wat vindt jouw team belangrijk en waar zie jij als ICC-er kansen om aan te werken op de korte en de lange termijn. En ook belangrijk, waar ligt jouw energie! Door verschillende werkvormen van Bram Relouw en Jacqueline Braat werd iedereen door elkaar kritisch bevraagd om zo tot de kern te komen. Het was niet makkelijk maar uiteindelijk kwam iedereen er goed uit om door te kunnen met de volgende stap: de cultuurvisie van de school.

Daarna was er een heerlijke lunch in de Afzakkerij en aansluitend een rondleiding door Twan Verkuijlen.Twan nam ons mee naar de beeldende ateliers en naar de foto-, dans-, muziek- en theaterstudio's. Na afloop had iedereen een goed beeld wat de mogelijkheden zijn voor workshops bij de Phoenix Cultuur

In het middagprogramma was er ruimte voor verwerking van de ochtend door al tekenend, schilderend, schrijvend én muziekmakend een reflectie op de inhoud van de ochtend te geven. Deze verbeelding zou meteen kunnen dienen voor het delen van de plannen voor je eigen team. De start was moeilijk, maar door er tijd voor te nemen kwam iedereen na afloop met hele mooie in beeld gebrachte plannen en overdenkingen. Een onverwacht cadeautje kwam van Bram die tijdens de opdracht een heerlijk lied op de piano speelde. 

Het was dus hard werken, maar zeker ook een mooie en waardevolle dag! Voor de volgende keer staat de culturele kaart op het programma, we kijken er nu al naar uit!