Bezoek de Kilsdonkse molen

Doelgroep
Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, (V)SO
Tijdsinvestering
1.30 uur
Genre
Cultureel erfgoed
Kosten
€ 60,00 per groep
AANBIEDER
Kilsdonkse molen

Stichting De Kilsdonkse Molen Heeswijk Dinther

Kilsdonkseweg 4-6
5473 KK Heeswijk Dinther
T: 06-51828016
E-mail: boekingen@kilsdonksemolen.nl
www.kilsdonksemolen.nl

“Zo gaat de molen”, een project vanaf groep 6 van de basisschool t/m 2e klas vervolgonderwijs (scholen uit o.a. Heeswijk-Dinther, Boxtel, Heesch doen elk jaar mee). Het is een interessant én leuk project. Erfgoed Brabant heeft een lespakket (vooral voor de bovenbouw basisschool) beschikbaar, dit als inleiding op het bezoek aan de Kilsdonkse Molen.

De groep wordt in het bezoekerscentrum van de KM door de rondleiders ontvangen. Na een korte inleiding krijgt de gehele groep een filmpje te zien over het slaan van walnotenolie. Daarna wordt gehele groep in tweeën verdeeld: één groep bezoekt de korenmolen, de andere groep bezoekt de oliemolen. Na een korte pauze in het bezoekerscentrum (met een gratis beker limonade en een koekje van de “vrienden van de KM”) krijgt de hele groep buiten uitleg over de werking van de waterraderen. Hierna wisselen de groepen met hun bezoeken aan de twee molens. Tot slot is er een korte afsluiting van de excursie in het bezoekerscentrum. 
 
De kosten bedragen € 60,- per klas en de kinderen krijgen van ons een glas ranja.
We plannen deze meestal in op dinsdag morgen van 09:00 uur tot 11:00 uur.
 Een klas bestaat meestal uit 25 tot 30 kinderen.
 Het is wel de bedoeling dat er voldoende begeleiding vanuit de school of ouders meekomen, om de kinderen mee te begeleiden.

Info op de site Molens.nl (pagina voor kinderen: “ieder kind naar de molen”, voor docenten: lees meer over “Educatiefonds” voor o.a. financiële bijdrage voor vervoer). 
 
Voor vragen en reserveren kan je contact opnemen met:
N (Nicole) Smit Beheerder exploitatie
boekingen@kilsdonksemolen.nl
Tel. 06-45762839 op maandag gesloten