Beeldende & Poëzie Workshops

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, Leerkrachten
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Beeldend, Literatuur
Kosten
In overleg
AANBIEDER
Marielle Lapidaire

Mariëlle Lapidaire

Amstellaan 28
5215 GB 's-Hertogenbosch
T: 06-44106673
W: www.lapidaire.info

Ik bied als kunstenaar een andere blik aan. Ik kijk wat er is en zoek de onverwachte mogelijkheden. Of dat nou in de klas rechtstreeks met de kinderen is, of samen met leerkrachten om een project vorm en invulling te geven. Zo heb ik aan de wieg gestaan van grote schoolprojecten naar aanleiding van een thema. Zoals Waar? (nav 70 jaar bevrijding) waar 1550 kinderen aan meewerkten en Wat anders? (nav de laatste boodschap van Wubbo Ockels) waar 3000 kinderen aan bijdroegen. En als kunstenaar in de klas zoek ik met elk kind individueel hoe je met bladeren een kunstwerk kunt maken.

Voorbeeld van een beeldende workshop:

Altijd al willen weten wat een kunstenaar doet met blaadjes?
Ik vertel ik over mijn werk als natuurkunstenaar, daarna ga je zelf aan de slag.

We halen alles uit de kast en maken een kunstwerk met blaadjes, bloemen, takjes en doornen die je thuis of onderweg al verzameld hebt.

Ik heb mijn strijkplank klaar staan en de handvaardigheidskast van school uitgestald. Met mesjes, kartelscharen, ponsen, potloden, verf, Oost-Indische inkt, ecoline, stiften, rollers, strijkijzers, stokjes, naalden, klei, lijm, prikmatje of iets anders wat je denkt te kunnen gebruiken gaan we bladeren bewerken, vormen en componeren tot een echt kunstwerk. En een eigen verzonnen titel bij jouw werk maakt het af!

Poezie workshop
Poezie is nóg een liefde van Marielle! Ga met haar gedichten schrijven in een poezieworkshop. Beeldend werk koppelen aan jouw eigen gedichten?; dat kan ook! Neem contact op met Marielle voor een workshop of project op maat.

Marielle was tijdens de coronagolf embedded kunstenaar in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Lees hier meer over haar werk daar.
Bekijk ook eens haar Instagram account