Examentraining kunst

Doelgroep
VO
Genre
Beeldend
Kosten
€ 82,50 per groep
AANBIEDER

Het Rijksmuseum

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
E-mail: info@rijksmuseum.nl
Telefoonnummer: +31 (0) 20 6747 000 

Wat is er beter als voorbereiding op het eindexamen Kunst Algemeen dan de echte werken van dichtbij bekijken? Door in het museum te oefenen komt lesstof tot leven. Zo raken de leerlingen enthousiast over de kunstwerken en gaan de leerlingen zelfverzekerd hun eindexamen tegemoet.

Drie eindexamentrainingen bereiden de leerlingen voor op het examen Kunst Algemeen: Burgerlijke cultuur van Nederland, Hofcultuur en Romantiek & Realisme. De vragen van het eindexamen worden tijdens de rondleiding behandeld met behulp van de echte werken. In elke training plaatsen de leerlingen objecten in cultuurhistorische context en leren ze kunst te analyseren. Zo verbreden ze hun kennis en verbeteren ze hun vaardigheden.

Met de rondleider trainen de leerlingen de vaardigheden die nodig zijn bij het maken van het examen. Het zien van de authentieke objecten die ze kennen uit de lesstof is een grote motivator. De training kan worden gedaan door 4 en 5 HAVO en 4,5 en 6 VWO. De rondleider sluit aan bij het niveau en de voorkennis van de groep.

Lees meer