Wild kijken

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO, Leerkrachten
Genre
Beeldend
Kosten
Gratis
AANBIEDER

Het Rijksmuseum

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
E-mail: info@rijksmuseum.nl
Telefoonnummer: +31 (0) 20 6747 000 

Bepaal zelf welke collectie je wilt zien en laat je vervolgens leiden door de speelstenen. Deze geven je kijk-, teken- of route opdrachten.

Kom je met leerlingen naar het museum en wil je geen Rijksmuseum rondleider? We raden je dan aan om gebruik te maken van het kijkspel Wild Kijken. Leerlingen gaan hiermee in kleine groepjes samen met een begeleider van school op ontdekkingstocht door het museum. Zij bekijken de collectie die zij zelf willen zien. Om hier richting aan te geven krijgen zij spelstenen mee. Het zijn kijk- teken- en routestenen. In een boekje maken de leerlingen aantekeningen van alles wat zij zien.

Lees meer

Gratis busvervoer
Vervoer naar het museum mag geen belemmering vormen voor een bezoek. Daarom organiseren we gratis busvervoer. Zo hoef jij je alleen bezig te houden met de leerlingen.

Binnen 60 km van Amsterdam: Museumpleinbus
Ligt je school binnen een straal van 60km van de ring van Amsterdam? Dan kun je met groep 6, 7 en 8 met de Museumpleinbus komen. Deze brengt je gratis naar het Stedelijk Museum, Van Gogh Museum of Rijksmuseum. In het Rijksmuseum volg je vervolgens de rondleiding Proef de geschiedenis. Die duurt 1,5 uur.

Minimaal 60 km vanaf Amsterdam: Rijksmuseumbus
Als je school verder dan 60km buiten de ring van Amsterdam ligt, dan kun je gebruik maken van de Rijksmuseumbus. Deze is bedoeld voor groep 4 t/m 8 en het VMBO.

De Rijksmuseumbus is alleen in combinatie met verschillende programma’s te boeken. Deze staan in het boekingsformulier vermeld.