Stencil workshop

Doelgroep
Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, BSO
Tijdsinvestering
minimaal 90 minuten
Genre
Beeldend
AANBIEDER
Joep van Gassel Urban

Joep van Gassel Urban artist

Joep van Gassel

www.joepvangassel.nl

contact@joepvangassel.nl

+316 245 302 03

Stencil art is een vorm van straatkunst, door middel van stencils en spuitbussen worden teksten en afbeeldingen op muren e.d. gespoten. Stencils of sjablonen worden gemaakt door uit bijvoorbeeld papier afbeeldingen of teksten te snijden en dan door de onstane openingen de afbeelding met spuitbus ergens op te spuiten. Deze zijn vaak in de openbare ruimte te vinden net zoals graffiti. Bekende stencil art artiesten zijn Banksy en Hugo Kaagman.

INHOUD STENCIL WORKSHOP:

  • Het eerste gedeelte van de creatieve stencil workshop bestaat uit een uitleg over de verschillende elementen van stencil art aan de hand van voorbeelden. Er wordt duidelijk verteld hoe je het beste sjablonen kunt ontwerpen en snijden. Het maken van letters, afbeeldingen en gebruik van kleuren komen ook aan bod. Vervolgens gaan de deelnemers schetsen maken op papier en deze uitsnijden tot stencils.
  • In het tweede gedeelte wordt er uitgelegd hoe men de spuitbus het beste kan gebruiken en hoe het beste stencils te maken waarna de deelnemers onder begeleiding zelf met verf aan de slag gaan. Er wordt gewerkt op houten platen en papieren stickervellen.

Qua inhoud van de creatieve workshop is er veel mogelijk, van individuele werken tot een grote gezamenlijk werk op een muur, houten paneel of canvas.

 

LOCATIE:

De workshop kan plaatsvinden op onze locatie in Tilburg of bij u op locatie door heel Nederland en Belgie.