Graffiti Workshop

Doelgroep
Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, BSO
Tijdsinvestering
In overleg. Minimaal 90 min. Een serie van 4 of 10 lessen is ook mogelijk.
Genre
Beeldend
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER

Joep van Gassel Urban artist

Joep van Gassel

www.joepvangassel.nl

contact@joepvangassel.nl

+316 245 302 03

Graffiti is een vorm van straatkunst, door middel van spuitbussen worden teksten en afbeeldingen op muren e.d. gespoten. Vaak gaat het om letters (namen en teksten) of characters (poppetjes, gezichten ect). Maak tijdens deze workshop je eigen unieke graffiti kunstwerk!

INHOUD GRAFFITI WORKSHOP:

  • Het eerste gedeelte van de educatieve workshop bestaat uit een uitleg over de verschillende elementen en het ontstaan en ontwikkeling van graffiti. Opbouw van letters, characters, gebruik van kleur en diverse spuittechnieken. Vervolgens gaan de deelnemers schetsen maken op papier.
  • In het tweede gedeelte wordt er uitgelegd hoe de spuitbus te hanteren waarna de deelnemers zelf met verf aan de slag gaan. Er wordt gewerkt op houten platen.

Qua inhoud van de creatieve workshop is er veel mogelijk, van individuele werken tot een grote gezamenlijke muurschildering in het zelfde thema. Dit wordt in overleg samengesteld.

AANTAL DEELNEMERS:

Minimum aantal deelnemers is 8, maximum is onbeperkt. Per docent zijn er maximaal 25 deelnemers dus bij meer dan 25 deelnemers worden er meerdere docenten ingezet.