De Koppige Kruiden

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3
Tijdsinvestering
75 minuten, iedere schooldag te boeken tussen 9:00 en 10:15
Genre
Beeldend, Cultureel erfgoed
Kosten
€2,50 per leerling
AANBIEDER

Museum Krona

museumkrona.nl

In de oude kruidentuin van het museum groeien heel veel mooie en bijzondere kruiden. Sommigen ruiken lekker, de ander smaakt goed en er zijn kruiden die heel gek voelen. In de tuin groeit sinds kort echter ook een wortel die zich niet wil laten zien. Kunnen de leerlingen ontdekken wat er precies aan de hand is met hem?

In ‘de koppige kruiden’ worden alle zintuigen geprikkeld en leren kinderen alles over hoe planten ruiken, voelen en smaken. Ze maken kennis met het kruidenvrouwtje en het verhaal over de koppige kruiden die in onze oude kruidentuin staan. De leerlingen gaan zelf aan de slag met opdrachten in de tuin en met het maken van hun eigen zingende wortel. Deze mogen ze natuurlijk aan het eind van het bezoek mee naar huis nemen. 

Het project ‘De Koppige Kruiden’ sluit aan bij de themagebieden Kunstzinnige Oriëntatie en Oriëntatie op Jezelf en op de Wereld. Het project sluit aan bij kerndoelen 40, 41, 54 en 55.

Voor 'De Koppige Kruiden' worden de leerlingen in groepjes van vier (hoogstens vijf) kinderen verdeeld. We vragen of er 1 begeleide ouder per groepje mee kan komen ter begeleiding van het project.  

Periode: 1-05-22 tot en met 01-08-2022
Max 32 leerlingen per groep

Corona-maatregelen

Museum Krona zal ten alle tijden de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging blijven volgen. Dit project is zo ingedeeld dat de klas in kleinere groepjes wordt ingedeeld en er overal een goede afstand in acht kan worden genomen. Mochten er wijzigingen plaatsvinden die invloed zouden kunnen hebben op de boekingen van dit project dan wordt dit altijd met de scholen gecommuniceerd.