KIDS obs de Bolster - thema Vincent van Gogh

Dinsdagmiddag 22 mei inspireerde beeldend kunstenaar Carola Mokveld uit Vught de middenbouw leerkrachten van obs de Bolster. Dit in het kader van de K.I.D.S (kunst in de school) ochtenden (13 en 15 juni) die er weer aan gaan komen. Deze keer is het thema Vincent van Gogh.

De eerste ochtend volgden de kinderen 2 workshops. In de eerste leerden ze wie Vincent van Gogh was en hoe hij schilderde. In de tweede workshop experimenteerden ze met verf, en kijken wat je allemaal met verf kunt doen. Ook de druktechnieken kwam aan bod.

De tweede ochtend zag er als volgt uit: Groep 5 is dan al naar kasteel Heeswijk gegaan en heeft daar een tekening van het kasteel gemaakt. Met verschillende verf en druktechnieken bewerkten zij deze tekening.

Groep 4 maakten een stilleven van druk en verftechnieken. Groep 3 richtten zich op het portret en ook de warme en koude kleuren die Vincent gebruikte kwamen aan bod.

De kinderen hebben tijdens de eerste dag een soort portfolio gemaakt. Hierin kunnen ze terug kijken als ze hun uiteindelijke werk gaan maken. 

Op woensdag 20 juni om 12.15 uur werd de tentoonstelling geopend!

Tekst: Janny van obs de Bolster
Foto's: Kristel van Lieshout