Samenwerking St. Lambertus school met Inge Bollen

Op basisschool Sint-Lambertus in Gemonde staat dit jaar voor de groepen 4-5 en 5-6 de discipline beeldend centraal. Met het werken aan deze kunstdiscipline willen we de kinderen graag meer bijbrengen over beeldende kunst en de kinderen ook zelf laten ervaren hoe het is om beeldende kunst te ontwerpen en maken. Om dit te kunnen realiseren zijn wij als school in contact gekomen met Inge Bollen. Zij is kunstdocent met haar eigen atelier in Sint-Oedenrode. 

In het kader van 'De gouden weken' staan de eerste weken van het schooljaar altijd in het teken van groepsvorming en samenwerken. Inge heeft ervoor gezorgd dat onze cultuurambities en 'de gouden weken' zijn samengekomen tot een mooi project voor de kinderen.  Ze heeft ons tijdens meerdere lessen laten kennismaken met kunstenares Niki de Saint Phalle. We hebben verschillende kunstwerken van haar bekeken en vooral gelet op de techniek die zij bij al deze werken heeft gebruikt. 

In groepjes zijn we vervolgens meerdere middagen samen met Inge aan de slag gegaan om zelf ook zulke mooie beelden te maken. De kinderen kregen volop de ruimte om te ontdekken en experimenteren. Eerst mochten zij zelf een eigen fantasie ontwerp bedenken om dit vervolgens in elkaar te zetten met kosteloos materiaal. De les daarna hebben de kinderen hun ontwerp bekleed met gipsverband en tot slot stond de laatste les het verven van de beelden op het programma. 

De kinderen hebben alle weken vol enthousiasme samengewerkt aan de opdracht. Ook de resultaten mogen er natuurlijk zijn! De kinderen zijn ontzettend trots op wat ze samen hebben bereikt! Op dit moment staan de beelden dan ook te pronken in een tentoonstelling in de hal van onze school. 

 

Tekst: Mandy Pennings, leerkracht en ICC'er St. Lambertus school