Zero Waste Atelier bij Kinderopvang Mowgli

Workshop zero waste textiel bij MOWGLI
Bij Kinderopvang MOWGLI in Vught wordt met de kinderen in de opvang en BSO veel aandacht aan de natuur en aan duurzaamheid gegeven.
Naar aanleiding van een artikel in het Klaverblad over het Zero Waste Atelier Vught stelde de opvang de vraag, of ze in de herfstvakantie deel konden nemen aan het atelier.
Vanwege de vakantie was er geen atelier in de Elzenburg, maar kunstenares Ellen Willink heeft daarom op de locatie bij MOWGLI een workshop verzorgd.

16 Kids hebben heerlijk gewerkt met oud textiel, naald en draad. Ieder werkte aan een eigen knuffel. Zie hieronder de foto's!

Atelier op donderdagmiddag
Het Zero Waste Atelier Vught is iedere donderdagmiddag van 16:00-17:30 uur geopend in Jeugd en Jongerencentrum Elzenburg.
Kinderen van 6-12 jaar kunnen hier voor 5,- euro per keer 1,5 uur werken aan hun eigen (kunst)werkjes met zero waste materiaal.

In het Zero Waste Atelier steek je je handen uit je mouwen en ga je aan de slag met allerlei spullen en materialen die misschien wel in de vuilnisbak zouden kunnen belanden: van karton tot oude kleding en van plastic tot lege melkpakken. Ook gebruiken we er dingen uit de natuur.
Iedere donderdagmiddag bezoekt een kunstenaar het atelier in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg. Met hem of haar ga je aan de slag om lekker te onderzoeken, experimenteren, technieken te leren en je eigen creatieve (kunst)werkjes te maken.
Zet jij je ook graag in voor het milieu en vind je het fijn om dingen te maken, bouwen of upcyclen?
Meer info: zerowasteateliervught@gmail.com 

Atelier op locatie
Ook kunnen de zero waste kunstdocenten op locatie lessen verzorgen! Heb je daar belangstelling voor? Neem dan contact op!