CMK update april 2021

26 april 2021

In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Bij deze de update over de maand april 2021:

  • Op dinsdag 6 april vond het CMK stand van zaken gesprek plaats bij dr. Landman in Helvoirt. 
  • Op dinsdag 13 april woonden wij een digitale bijeenkomst bij georganiseerd door Kunstloc. We werden bijgepraat over de CMK3 periode, De CultuurLoper en EVI.
  • Op woensdag 14 april voerden we een gesprek met de ICC'ers van De Piramide in Vught over de besteding van hun CMK budget. Er liggen mooie plannen voor een heus blijvend OntdekLab op school. 
  • De planning voor de alternatieve en coronaproof invulling van het theaterjaar in Vught (domein 3) is zo goed als rond. Scholen ontvangen de planning met de voorstellingen Hiep, Hiep, Amboula van Achref Adhadhi, Lieve Lieven van Daan Draait en Fatboys van Het Ministerie VOZ.
  • Donderdag 29 april CMK stand van zaken gesprek Zuiderbos.

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op de vernieuwde website van de DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.

Vragen en overwegingen
Heb je specifieke vragen over de CmK-regeling in relatie tot de mogelijkheden op jouw school? Stel je vragen gerust per mail of bel met Plaza Cultura voor een afspraak.