CMK update december 2020

24 november 2020

In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Vijf scholen van Cadans Primair in de gemeente Haaren doen niet mee aan de CMK-regeling, maar doorlopen samen met Plaza Cultura de stappen van De CultuurLoper. Bij deze de update over de maand december 2020:

  • Dinsdag 1 december voerden we het CMK stand van zaken gesprek bij de dr. Landman in Helvoirt met Saskia en Maja. We hebben het mooie meerjarig activiteitenprogramma doorgenomen. #diekunnenvoorlopiggoedvooruit!
  • Maandag 7 december staat er weer een CMK stand van zaken gesprek gepland bij Zuiderbos
  • Dinsdag 8 december worden de uitnodigingen met het programma verstuurd naar de ICC-ers in Vught voor de scholingsbijeenomst op woensdag 13 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Deze scholing gaat plaatsvinden in samenwerking met het Designmuseum in Den Bosch. 
  • De ICC basiscursus bijeenkomst van donderdag 10 december is geannuleerd ivm COVID 19. 
  • Woendag 16 december komen we met onze collega's uit de Maas- en Meierijstreek bij elkaar voor weer een ronde intervisie en kennisdeling om zo met elkaar te groeien als intemermediairs.
  • Dinsdag 15 december wordt het laatste gesprek met De Klim-op in Haaren gevoerd. Vanaf 1 december gaat Haaren over naar de gemeente Oisterwijk. Afgelopen jaar hebben, ondanks cororna, veel en mooie projecten plaatsgevonden. Het was fijn werken met Gemma, Petra en Marjon!
  • Donderdag 17 december wordt samen met Rolf Vonk de ICC bijeenkomst voor de Gestelse ICC'ers voorbereid. We gaan aan de slag met de zachte Atlas. 
  • Donderdag 17 december komen we met de onderwijswerkgroep van Vught samen.

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.

Vragen en overwegingen
Heb je specifieke vragen over de CmK-regeling in relatie tot de mogelijkheden op jouw school? Stel je vragen gerust per mail of bel met Plaza Cultura voor een afspraak.