De Cultuurloper Training voor leraren: Cultuureducatie gericht op persoonsvorming

17 juni 2020

Bron: Cultuurloper.nl

Het uitdrukken van je eigen stem, op eigen wijze iets vormgeven of een persoonlijke vraag onderzoeken; cultuureducatie laat je ontdekken wie je bent en zet je in dialoog met de wereld om je heen. 

Cultuureducatie gericht op persoonsvorming geef je vorm door vooral van de leerlingen/studenten zélf te willen leren hoe zij zich ontwikkelen. Dat betekent dat je als leraar zelf didactisch een stapje achteruit doet tijdens hun denk- en maakproces, om ook een communicatief proces te starten. Om dit verder te ontwikkelen is een training op maat beschikbaar voor (individuele) leraren PO / VO / MBO / HBO. 

Het leertraject

In vijf bijeenkomsten word je als leraar persoonlijk uitgedaagd om actief naar je leerlingen/studenten te gaan kijken en de vermogens van onderzoek, reflectie en creatie te gaan herkennen en waarderen. Deze drie vermogens vormen de basis om cultuureducatie te gaan ontwerpen gericht op het aanspreken van de onderliggende, unieke, drijfveren van de leerling/student zelf. Bij dit traject gebruiken we Het Cultureel Zelfportret, een digitaal instrument om culturele ontwikkeling te volgen en te verdiepen.

Lees verder op de website van de Cultuurloper.