Een 'labyrint' vol met Vughtse verhalen: dwalen door verhalen

4 september 2023

Verhalen van Vughtenaren op stukken stof, die dan uiteindelijk aan elkaar worden verbonden tot één lang doek: dat is het idee achter het ‘Labyrint van Vught’. “Uiteindelijk hopen we dat een soort reizend mini-museum wordt, waarin je kunt dwalen en verdwalen in de verhalen van je medemens.”

“Ik had altijd al de droom om een soort van tapijt van Bayeux te maken”, vertelt initiatiefnemer en kunstenares Judith Abels. “Toen dacht ik: hoe leuk zou het zijn om dat ook in Vught te doen, door verhalen van Vughtenaren te verzamelen. Na met wat mensen gesproken te hebben, onder andere, bij de Heemkundekring en Plaza Cultura, kwam ik bij Jente Lens-Swanenberg uit.” Lens-Swanenberg vult aan: “Samen kwamen we op het idee om in plaats van een tapijt een labyrint te maken. Dus alle verhalen worden samengevoegd op één groot doek, wat uiteindelijk echt een soort doolhof van verhalen wordt, waar je doorheen kunt dwalen.”

Het hele artikel en het filmpje lees je op de website van DTV nieuws.

Wil jij je verhaal ook delen?
Op diverse plaatsen in Vught zal het project plaatsvinden. Met de camper rijden Judith en Jente de buurten rond op zoek naar verhalen en mensen die mee willen maken en verbinden met andere dorpsgenoten. Zij werken ook regelmatig op locatie, bel of mail voor de planning. Deelname is kosteloos! 

labyrintvanVught@gmail.com en 06-23664767.

Bron: DTV nieuws