Even voorstellen: dichter Rick Terwindt

11 april 2024

Kristel en Laurie ontmoetten de bevlogen dichter Rick Terwindt. Rick is stadsdichter van Meijerijstad, Kanaaldichter van 200 jaar Zuid-Willemsvaart en dichter namens de Provincie Noord-Brabant voor Van Gogh Nationaal Park. Hij is enorm geïnspireerd en draagt zijn inspiratie graag over aan kinderen. Als kind al schreef hij graag en was hij creatief in zijn teksten. Niet elke leerkracht kon zijn schrijfsels waarderen en juist daarom biedt hij op scholen nu aan wat hij zelf gemist heeft.

Rick houdt ervan om grootse projecten op te zetten, heeft bijvoorbeeld rondom 200 jaar Zuid-Willemsvaart met 800 kinderen gedicht. Daaruit is een bundel voortgekomen. Naast zijn werk als dichter is hij ook nog werkzaam als milieukundig specialist. Zijn duurzame ervaringen in de grond-,weg en waterbouw, geven hem inspiratie voor zijn poëzie en maken dat hij de verbinding tussen poëzie, onderwijs en bedrijfsleven goed kan leggen. Daarin is hij niet bang om groot te denken.

Maar Rick is ook op zijn plek in een kleinere omgeving als een klas. Altijd laat hij de kinderen zelf dichten. Taal kan namelijk altijd en past bij elk thema. Rick kan met elk thema uit de voeten en werkt vanuit de eigen creativiteit van de leerlingen.

Meer informatie over Rick en zijn werkzaamheden is te vinden op www.taalbeleving.nl.