Even voorstellen: Rachel Zweije van Blauw Gras

10 november 2020

BLAUW GRAS is een theatergezelschap uit ’s-Hertogenbosch dat werkt onder artistieke leiding van Rachel Zweije.
Vanuit het Werkwarenhuis (Tramkade) creëert zij rustgevende werelden waar beeldend theater, (gezond) voedsel en vormgeving samenkomen in interactieve zintuiglijke belevingen op locatie. Deze theatrale belevingen gaan over verbondenheid en een moment van rust in te lassen. Zo’n moment waarop je tijd neemt voor één ding en voor elkaar.
Zo waren de projecten SOEPMONSTERS (AL) GROENTELAND (4+) TELEFOONBEDJES (AL) EN WORTELEN (AL) o.a. te zien bij Theaterfestival Boulevard en de Verkadefabriek te ’s-Hertogenbosch.

Rachel: “Op een speelse manier worden alle zintuigen geprikkeld in mijn werk. We gaan terug naar de basis. Samen wortelen. Spelen, rust, aandacht en laten verwonderen met weinig middelen. Een speelse, vervreemdende en zintuigelijke omgeving stimuleert creativiteit, concentratie en empathie. Ik nodig kinderen en (hun) ouders uit om samen te spelen, open te gaan en te groeien.”  

Speciaal voor families met jonge kinderen ontwikkelde BLAUW GRAS het programma "WORTELEN", aansluitend bij de diverse seizoenen.
In het verlengde daarvan kunnen basisscholen nu ook een kleine, zintuiglijke beleving meemaken. Komende periode kunnen klassen "Wortelen in de Winter".

Wortelen in de Winter voor scholen
Klassen zien een kleine voorstelling van papier (6-7 minuten) en gaan aan de hand van de voorstelling aan de slag met een maakopdracht en een kopje thee toe....
Je ontmoet een bijzondere familie. Ze gaan ondanks de kou een nachtje kamperen in het bos; heel ontspannen en genietend.
Met twee maakopdrachten worden leerlingen aan de hand van het geluidsdecor van de voorstelling uitgedaagd om vanuit hun verbeelding een verhaal te bedenken en met illustraties uit de voorstelling kunnen kinderen in groepjes spelen.
De mini voorstelling speelt op een kleine (verduisterde) locatie op school, voor halve klassen (+/- 15 kinderen), terwijl de andere helft van de klas met een maakopdracht start. De voorstelling wordt uitgevoerd door één speler.
Kosten voor 1 klas: 150,- euro excl. BTW. Bij afname voor meer dan 3 klassen is korting mogelijk.

Contact
Ben je nieuwsgierig geworden naar BLAUW GRAS-Rachel Zweije? Of naar het winterse aanbod voor scholen?
Neem dan contact op met Rachel.
www.blauwgras-rachelzweije.nl 
info@blauwgras-rachelzweije.nl 
06-55865204

  • WORTELEN heeft 4 verschillende edities, namelijk: Wortelen in de Winter, in de Lente, de Zomer en de Herfst.

  • Wist je dat er ook mogelijkheden zijn voor samenwerking met ouderen, BSO's of andere groepen?