Gr. 3-4 van obs de Bolster naar VADERTJE & MOEDERTJE van Bonte Hond

6 mei 2019

Aandacht voor de professionele kunsten, waar bij de leerling zich in verbinding met kunst en cultuur uit de grote wereld ontwikkelt als publiek, dát is een van de cultuurambitites van obs de Bolster. Daarom bezoeken de groepen 3-4 op maandag 6 en dinsdag 7 mei de voorstelling Vadertje & Moedertje van Bonte Hond in de Verkadefabriek. Met dank aan Bureau Babel.

Over de voorstelling
Er was eens een tegendraads theatergezelschap. Het speelde vadertje en moedertje. Maar dan anders. Want ze hadden hun toneelbuiken zo onderhand wel vol van tuttebellenroze en ik-huil-niet-blauw. Zo afgezaagd! Volgens speelgoedfolders waren meisjes altijd verzot op plassende baby’s en fornuisjes. De jongens? Die verlangden steevast naar raketten en boormachines. Zo werd het verteld, jaar na jaar.
Het theatergezelschap nam een radicale beslissing. Alles wat ze ooit over jongens en meisjes hadden bedacht, stopten ze in een grote trommel. Nadat ze die heel hard hadden geschud, keken ze wat ervan over was gebleven. Want alles moest anders – en ze leefden nog lang en in gelukkige verwarring.
‘Vadertje & Moedertje’ gaat over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nog steeds onze moraal en rolverdeling bepalen. Een fysieke, vrolijk ontregelende en toegankelijke voorstelling van BonteHond uit Almere.