In de spotlights: Lynn Kate Rosdorff

25 maart 2020

Mijn naam is Lynn Kate Rosdorff. Ik heb gestudeerd aan zowel de ABK in Maastricht als de HKU in Utrecht. Na mijn studie ben ik gaan reizen door India, nietsvermoedend bezocht ik fabrieken en sweatshops en was geshockeerd door de arbeidsomstandigheden die ik hier aantrof en de enorme impact op het milieu.
Textiel is de twee na grootste vervuiler op de hele aarde, er schuilt vaak een enorm schrijnende wereld achter ieder kleding stuk dat wij dragen waar we ons helemaal niet bewust van zijn.
Terug komend in Nederland besloot ik dat dit anders moest en richtte een duurzaam zero waste mode label Ajbilou | Rosdorff op. De focus lag voornamelijk op het volledig recycleren van alle restmaterialen. De collecties werden geshowd tijdens Amsterdam Fashion Week en M-ODE Amsterdam.
 

Momenteel ben ik bezig met de productie van een nieuwe zero waste collectie, schilder ik met textiel en geef ik workshops aan kinderen op basisscholen.
Ik vind het belangrijk dat we ons zo vroeg mogelijk bewust worden van de voetafdruk die wij achter laten zodat we samen in creativiteit een oplossing kunnen vinden en ik zet me hier graag voor in!

Benieuwd hoe we samen meer bewustwording en impact kunnen creëren?
Klik hier om te kijken hoe ik de samenwerking met obs de Bolster aanging. 
 

Neem dan contact op!

e-mail: hello@rosdorffzerowaste.com
insta: @_ROSDORFf_

website http://rosdorffzerowaste.com