Inspirerend materiaal/websites

24 september 2019

Regelmatig komen wij interessante websites, mooie spelmaterialen etc. tegen in ons werk. We delen dit graag met je!

  • De website https://pixabay.com/nl/ waar je prachtige gratis afbeeldingen voor jouw projecten kunt vinden.
  • De openhartig spellen die focus hebben op contact, verbinding, vriendschap en liefde. Deze spellen inspireren mensen, op een speelse wijze, open te zijn naar de ander om elkaar en zichzelf (nog) beter te leren te leren kennen. Onlangs gebruikt bij de ICC basiscursus door een van de trainers en heel positief ontvangen!
  • Fotodoos beeldend spreken, onlangs gebruik bij de ICC basiscursus door een van de trainers en leerkrachten waren heel enthousiast om n.a.v. deze beelden aan de slag te gaan met vragen, samenvatten en doorvragen. 
    ‘Beelden Spreken’  is ontwikkeld om leerkrachtenteams in het basisonderwijs te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun visie op kunsteducatie. Ondersteuners van de visietrajecten op kunsteducatie in het primair onderwijs kunnen ‘Beeldend Spreken’ inzetten tijdens de begeleiding van scholen hierin. Bijvoorbeeld in samenhang met het DOT-spel (ontwikkeld door KOPA en HKU). Het kan ook ingezet worden als onderdeel van de ICC-cursussen omdat het naast een visieontwikkeling ook een instrument is waarmee de ICC-er draagvlak voor kunsteducatie met het eigen schoolteam kan creëren. ‘Beeldend Spreken’ is zelfstandig te gebruiken maar begeleiding bij het inzetten van ‘Beeldend Spreken’ is aan te vragen.
  • Het Teamspel is voor iedereen die te maken heeft met teamwork. Dit spel maakt de belangrijkste aspecten van het samenwerken bespreekbaar. Waar gaan we voor? Waar staan we voor? Wat zijn onze belangrijkste doelen?Wat verwachten we van elkaar? En ook: hoe zien we elkaar? Het team van Plaza Cultura heeft dit onlangs zelf gebruikt om haar visie, missie, taakverderling etc. uit te werken. Aanrader!
  • Ga je naar het theater of de bioscoop met de klas? Bekijk dan de video 'Welkom in het theater!', waarin op een educatieve manier wordt uitlegd hoe je je gedraagt in het theater.

Doe er je voordeel mee!