Masterclass Art Based Learning door Dian Langenhuijzen

8 juli 2020

Vanwege het succes van vorig jaar wordt de masterclass Art Based Learning (ABL) in het schooljaar 2020-2021 herhaald. Leren van kunst i.p.v leren over kunst. Dát is het uitgangspunt van Art Based Learning. Dian neemt je in vier stappen mee in een artistiek onderzoek waarin je creatief proces en verbeeldingskracht gestimuleerd wordt. De opbrengst is een betekenisvolle kunstervaring. Dian: "Het verbaasd me telkens weer wat Art Based Learning bij mensen teweeg brengt". De methode is dan ook toegankelijk voor iedereen, je hoeft geen voorkennis te hebben van kunst, het enige wat belangrijk is dat je nieuwsgierig bent naar wat Art Based Learning jou gaat brengen.

Ervaringen van vorige deelnemers
 “Ik heb een andere kijk op een museumbezoek gekregen. Je hoeft niet aan alle kunstwerken evenveel aandacht te besteden. Door specifiek met een -door mij gekozen- kunstwerk aan het werk te gaan heb ik hier persoonlijk meer uitgehaald dan aan een oppervlakkige kijk op het geheel.”

 “Het was een verfrissende manier van kijken naar kunst door je eigen verhaal er aan te geven.”

 “Ik heb een bijzondere ervaring beleefd. Zowel in kijkervaring naar kunst als de koppeling met een vraag én het delen van je ‘reis’ hebben mij nieuwe inzichten gegeven.”

Data:

  • Woensdag 7 oktober 2020 van 15.00 tot 17.00 uur, aanmelden vóór 24 september 2020
  • Woensdag 14 april 2021 van 15.00 tot 17.00 uur, aanmelden vóór 1 april 2021

De twee masterclasses zijn van dezelfde opzet, je kunt je voor één of de twee bijeenkomsten aanmelden. Max. aantal deelnemers 15 personen.

Aanmelden kan al per direct via dian@plazacultura.nl

Locatie
Museum of tentoonstelling in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch

Kosten
€ 25,- per deelnemer exclusief eventueel entreegeld voor de locatie. Tip: deze scholing valt onder deskundigheidsbevrodering leerkrachten en kan betaald worden uit het CMK budget van de school. Overleg over de mogelijkheden met je eigen directeur en ICC'er. 

Over Dian
Dian heeft in 2019-2020 vanuit de Master Kunsteducatie onderzoek gedaan naar de methode Art Based Learning met onder andere met leerkrachten en schoolleiders. Het effect op de deelnemers én de enthousiaste reacties hebben ertoe geleid dat Dian zich is gaan specialiseren in deze methode. Wil je meer van Dian weten kijk dan op haar site: www.dianlangenhuijzen.nl