Met Volwassenenfonds kan iedereen in gemeente Vught meedoen

9 mei 2022

Dankzij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kan iedereen meedoen!

De gemeente Vught is dit jaar aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen die leven rond het bestaansminimum. We weten allemaal hoe belangrijk onze hobby’s zijn, vooral in deze tijd. Helaas zijn sportieve- en culturele activiteiten niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Iedereen moet mee kunnen doen
De missie van het Volwassenenfonds is: komen tot een inclusieve samenleving, waarin iedereen profiteert van de kracht van sport en cultuur door het wegenemen van financiële drempels. Sporten of bezig zijn met een creatieve hobby als schilderen, theater of beeldende kunst, heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. te veel mensen hebben daar echter geen geld voor, waardoor zij niet mee kunnen doen met deze activiteiten. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur helpt deze mensen door middel van een financiële bijdrage. Deze bijdrage kent een maximum van €250,- voor sport en €400,- voor cultuur.

Niet alleen de gemeente, maar ook verschillende welzijnsorganisaties hebben hun steun voor de regeling uitgesproken. Inmiddels zijn er meerdere organisaties aangesloten als ‘intermediair’, wat inhoudt dat zij de aanvragen van inwoners van Vught kunnen indienen bij het fonds. Deze intermediairs zijn te vinden op www.volwassenenfonds.nl. De eerste aanvragen zijn inmiddels goedgekeurd.

Hoe kun je ondersteuning aanvragen?

  1. Ben of ken jij iemand die deel wil nemen aan een sportieve of creatieve activiteit, maar is daar geen geld voor?
  2. Is deze persoon ouder dan 18 jaar?
  3. Is het inkomen maximaal 120% van het minimum inkomen?
  4. Ga naar www.volwassenenfonds.nl en klik op ‘deelnemers’.
  5. Kies gemeente ‘Vught’. Hier vind je naast intermediairs ook de spelregels van deze gemeente.
  6. Kies een intermediair en neem contact met hem/haar op.
  7. Dien samen met de intermediair jouw aanvraag in.
  8. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je bevestiging en kun je aan de slag!

Wat kan ik doen als aanbieder?
Als er een aanvraag wordt ingediend voor een activiteit, wordt er vanuit het Volwassenenfonds contact opgenomen met de bijbehorende aanbieder. Je ontvangt dan alle informatie die nodig is om de aanvraag af te ronden zodat de aanvrager aan jouw activiteit kan deelnemen. Mocht je hier op voorhand al vragen over hebben, kun je contact opnemen via brabant@volwassenenfonds.nl.

Plaza Cultura is ook intermediair
Wist je dat ook Plaza Cultura een aanvraag in kan dienen. Neem gerust contact op met intermediair Heleen Korthals: heleen@plazacultura.nl 
Overige intermediairs uit de gemeente Vught zijn hier te vinden: Intermediairs Volwassenenfonds Vught

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Ook voor kinderen bestaat een regeling, die ervoor zorgt dat iedereen mee kan doen met sport en/of cultuur: het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
En ook voor dit fonds is Plaza Cultura intermediair.