Netwerk Filmeducatie AANRADERS voor het VO

9 juni 2022

Keti Koti - Herdenken en vieren met film

Op 1 juli is het Keti Koti: de dag waarop we de afschaffing van de slavernij herdenken en vieren. Van speelfilm tot documentaire, van serie tot muziekvideo: ontdek inspirerende films om je eigen betekenisvolle les vorm te geven rondom het slavernijverleden. Bekijk hier de tips.

23 juni Beeldvormen en factchecken in tijden van oorlog

Hoe vind je de feiten in een bomberdament van beelden? Speciaal voor docenten geschiedenis organiseren we samen met Blink Uitgevers een kosteloze inspiratiemiddag over beeldvormen en factchecken in Eye Filmmuseum. Met o.a een workshop van Hoofddocent Geschiedenis aan de HAN, Koen Henskens, documentairemaker Reber Dosky en keynote door reisjournalist Jelle Brandt Corstius. Geef jezelf op en neem je collega mee! Meld je aan!

2 november Beeldbekwaam in het onderwijs 

Ben je lerarenopleider?

Geef je op voor Beeldbekwaam in het Onderwijs! Vroege vogel kaarten zijn nog t/m zondag 12 juni te koop. Maandag 13 juni is het programma bekend en geldt het reguliere tarief. Verwacht een dag met wervende keynotes en inspierende (maak)workshops rondom de laatste ontwikkelingen op het gebied van film- en beeldeductie. Vakgenoten en filmmakers geven je praktische handvatten mee die je helpen om nieuwe generatie leraren film te leren spreken. Neem jezelf en je collega('s) mee! Meld je aan!