Nieuwe media(kunst)workshops van SNENS!

17 april 2019

Met onze fotocamera's, smartphones en tablets leggen we tegenwoordig de wereld om ons heen vast. Deze media zijn bijna niet meer weg te denken en brengen allerlei nieuwe en interessante mogelijkheden met zich mee om kunstzinnig in de klas mee aan de slag te gaan. Denk hierbij aan green screen, het ontwerpen van 3D projecten (bijvoorbeeld als voorbereiding op 3D printen), programmeren of het ontwerpen van virtual reality spaces in de klas. Verder hebben we workshops rondom fotograferen, filmen of met het maken van animaties. Zoals je van SNENS gewend bent, kunnen we het uiteraard verbinden met de andere disciplines!

Het gebruik van nieuwe media dwingt ons om steeds bewuster om te gaan met wat we fotograferen en filmen en waar we dat laten zien. Wijs omgaan met deze media is de volgende stap: wat fotograferen en filmen we allemaal? En waar laten we dat zien?
Ook voor mediawijsheid hebben we verschillende workshops. Hierbij kun je denken aan workshops over vloggen, het manipuleren en vervalsen van (digitale) beelden of het maken van je eigen digitale krant!