obs de Piramide pakt bijzonder cadeau uit!

15 november 2021

De eerste schooldag na de herfstvakantie was er voor de kinderen van Openbare Basisschool De Piramide een om niet snel te vergeten. Halverwege de ochtend werd het gloednieuwe Ontdeklab op spectaculaire wijze geopend. Daarmee is de school een plek rijker, waar jongens en meisjes naar hartenlust kunnen gaan ontdekken, ontwerpen, onderzoeken en creëren. De Piramide heeft hiermee geen klaslokaal verloren, maar juist een veelzijdige en bijzondere ruimte gewonnen.

Een voormalig klaslokaal is omgetoverd tot een walhalla voor alle kinderen van de school. Het lab biedt volop ruimte om allerlei vaardigheden in de praktijk te brengen: van koken met groenten uit de eigen moestuin van de school tot schilderen en van programmeren met de Beebot tot knutselen, solderen, houtbewerking en noem maar op. De ruimte is zoveel mogelijk ingericht met bestaande spullen en daardoor ook hartstikke circulair en duurzaam. Onder meer oude computertafels en oude kleuterkasten zijn hergebruikt. Een groepje leerlingen dacht bovendien actief mee over de indeling en aankleding van het lab. De realisatie van deze onderwijs-aanwinst werd mogelijk gemaakt door o.a. inzet van de CMK gelden!

De bedoeling is dat elke groep het Ontdeklab minstens twee keer per maand actief gaat gebruiken. Daarnaast gaan we het OntdekLab ook inzitten voor kinderen die zowel ‘doeners’ als ‘denkers’ zijn. Partner kinderopvang Onder de Pannen kan er voor naschoolse activiteiten ook terecht, evenals een paar externe partijen, die er workshops gaan verzorgen. De school droomt ondertussen al hardop over verdere uitbreiding van het Ontdeklab. Hiermee maken we meer aandacht voor techniek en technologie in het onderwijs mogelijk.