Op museumavontuur tijdens het beeldende kunstjaar | Een domein 3 ervaring voor de scholen in de gemeente Vught

2 juli 2024

2025 staat in het teken van beeldende kunst en dat betekent dat alle basisschoolleerlingen in de gemeente Vught een zogenaamde domein 3 ervaring krijgen aangeboden binnen de discipline Beeldende kunst. Domein 3 wil zeggen dat de leerling erop uit gaat en zich als publiek ontwikkelt. Voor de onder- en de bovenbouw hebben we een andere ervaring samengesteld.
Bij deze even alles op een rijtje:

Periode
De bezoeken zullen plaatsvinden na de carnavalsvakantie en voor de meivakantie 2025.

Opties
We bieden scholen graag de gelegenheid tot een basispakket en een uitgebreider pakket. Dit laatste is bijvoorbeeld een mooie optie voor scholen die meer de verdieping willen opzoeken of hier schoolbrede projectweken van willen maken.

  • Pakket A: museumbezoek + museumdocent in de klas.
  • Pakket B: museumbezoek + museumdocent in de klas. Vooraf een inspiratiebijeenkomst voor (een deel van) het team en nadien ondersteuning door een museumdocent voor het vormgeven van een projectweek met bijvoorbeeld een tentoonstelling.

Kosten
Deze worden op dit moment berekend en worden de eerste werkweek na de zomervakantie in augustus bekend gemaakt.

Aanmelden
De scholen uit de gemeente Vught kunnen zich aanmelden voor deelname aan dit domein 3 programma door een mailtje te sturen naar kristel@plazacultura.nl. Wij zijn je aanmelding graag vóór 6 september 2024 tegemoet. 

Vragen?
Neem dan even contact op met Kristel of Laurie.