Opening Rebushalte op Zorgpark in Vught

30 november 2022

Op woensdag 21 december om 11:00 uur wordt op Zorgpark Vught De Rebushalte geopend!

De Rebushalte is een sociaal maatschappelijk project van kunstenaar Walter van der Velden ontstaan in samenwerking met Reinier van Arkel.
Een voormalige bushalte op het zorgpark is omgetoverd in een expositieruimte. Hierin worden elke twee maanden twee nieuwe posters tentoongesteld met daarop werken van een kunstenaar uit het Living Museum; het open atelier wat zich bevindt op het zorgpark.Via een QR-code op de posters, die verwijst naar een podcast, is het gesprek te beluisteren met de maker van het werk en een reisgenoot van de maker.

Het woord 'rebus' in de naam van het project verwijst naar de schilderijen, tekeningen en gedichten van de makers voor wie creativiteit een belangrijke manier is om zich te uiten. De Rebushalte brengt hun creatieve resultaten in de openbare ruimte. Op deze manier worden de werken en d everhalen van mensen met een psychische kwestbaarheid gezien en gehoord door een groter publiek. De eerste maker die exposeert in De Rebushalte is Emiel Dillo.

Iedereen is welkom om bij de opening van De rebushalte aanwezig te zijn.
Startend op locatie Living Museum, Watertorenlaan 15 in Vught.

De Rebushalte is tot stand gekomen dankzij de financiële bijdragen van o.a.: Plaza Cultura, Prins Bernhard Cultuurfands, Fonds voor Cultuurparticipatie en particuliere giften.