Scholing DANS door Lotte Timmermans aan team de Parel

14 januari 2019

Achtergrond
Dit schooljaar staat de kunstdiscipline DANS in de schijnwerpers op basisschool de Parel. Hoe zij dit doen? Door danslessen in te kopen van kunstvakdocenten uit de buurt maar ook door het team wat meer bagage op dit vlak mee te geven. Daarvoor gaat dansdocente Lotte Timmermans zorgen.

Over Lotte
Mijn naam is Lotte Timmermans, ik ben 26 jaar en werk als freelance dansdocent en danser (voornamelijk) in Brabant. Ik ga bij basisschool de Parel een teamscholing geven over ‘Dans in de klas’. Door mijn ervaring als dansdocent in het onderwijs op allerlei verschillende scholen heb ik gemerkt dat ik het super interessant vind om dans te koppelen aan thema’s uit de klas. Ik maak daar dansopdrachten mee voor in mijn dansworkshops, maar er zijn ook zoveel mogelijkheden om dans in de klas bij verschillende lessen toe te passen.

Hoe ik dat dan voor me zie? Dat deel ik graag in de teamscholing ‘Dans in de klas’. Ik geef voorbeelden, we gaan actief aan de slag met diverse opdrachten, koppelen dit aan verschillende basislessen en hopelijk inspireer ik op die manier de leerkrachten om de dag erna de handen uit de mouwen te steken en letterlijk meer beweging in de klas te brengen!

Wie weet tot snel.

Vriendelijke groet,

Lotte Timmermans