Struikje-Boompje-Beestje

6 oktober 2022

Het nieuwe schooljaar is gestart en om meteen met de deur in huis te vallen introduceert Podium C educatieproject 'Struikje, Boompje, Beestje' als onderdeel van Bomen over Bomen. Bomen over Bomen is een initiatief om, met de inzet van kunstenaars en designers, de bewoners van de gemeente Vught te mobiliseren om meer bomen en struiken te planten binnen de gemeente.

Een belangrijk uitgangspunt van het totaalplan is het creëren van draagvlak voor en bewustwording van de noodzaak tot het planten van meer bomen en struiken. Bij iedere inwoner van Vught, dus ook de basisschoolleerlingen!

Speciaal voor de basisschool leerlingen wordt op dit moment, door beeldend docent Eva de Man 'Struikje, Boompje, Beestje' ontwikkeld zodat de kinderen straks middels de zienswijze van kunsteducatie zich (nog) bewuster worden van de noodzaak van een groene(re) leefomgeving en hoe ze daar zélf, op creatieve wijze, toe bij kunnen dragen. Eerder deden de studenten van Avans Hogescholen al een voorzet als het gaat om de vormgeving van het logo en enkele natuureducatie opdrachten. Dit alles is binnenkort te vinden op de website van Podium C onder het kopje 'Bomen over Bomen'. 

En de timing kan niet beter, want dit educatieproject sluit naadloos aan bij het thema GiGaGroen van de Kinderboekenweek 2022.

Contact
Voor vragen neem even contact op met Kristel via kristel@plazacultura.nl of 06-17477958.