Tree of Connection verbindt vluchtelingen en niet-vluchtelingen

14 februari 2023

De Oekraïense kunstenares Tatiana Rylina en kunstenares Carola Mokveld willen door middel van het werken met kunst, mensen samen brengen.

Ze zijn gestart met het project Tree of Connection: De boom van verbinding.

De boom heeft een grote symbolische betekenis in veel culturen.
De boom van verbinding zal met vluchtelingen en niet-vluchtelingen gemaakt worden vanuit de botanisch printtechniek op textiel. Vervolgens zullen alle deelnemers samen bladeren aan de boom borduren, waarin ze vorm geven aan de betekenis van verbinding en acceptatie voor hen in deze wereld.

De twee kunstenaressen kiezen voor borduren, omdat het een meditatieve bezigheid is waarbij je in rust met elkaar in contact kunt komen. Denk daarbij aan de mogelijkheid dat ook ouderen, met name vrouwen, die het Engels of Nederlands niet machtig zijn, toch hiermee duidelijk iets van hun eigen kwaliteiten kunnen laten zien en inbrengen. Hun trots kunnen delen.

Het project start in Vught en vervolgens zullen ze diverse locaties bezoeken waar Verbinding en Acceptatie, trots zijn op wie en wat je bent van belang zijn.

  • Zaterdag 18 februari van 12:00-14:00 uur werken Tatiana en Carola in DePetrus in Vught

Door middel van een nieuwsbrief blijven deelnemers op de hoogte en verbonden met het project en kunnen er van daaruit ook weer nieuwe verbindende initiatieven ontstaan.
Op de hoogte blijven kan ook via de Facebookpagina: Tree of Connection of via Instagram @treeofconnection.

Aanmelden/meer info:
Mensen die belangstelling hebben om deel te nemen kunnen zich aanmelden.
Meer info of aanmelden via What's App: +31 6 38 77 49 81