Volop muzikale geluiden op Cadans Primair scholen door de aanwezigheid van Chelsea Foreman

3 oktober 2022

Mijn naam is Chelsea Foreman en ik ben zangcoach en muziekdocente van beroep. Ik ben al een aantal jaar met veel plezier werkzaam op basisschool de Touwladder in Sint-Michielsgestel, maar mag sinds dit schooljaar mijn werk binnen Cadans Primair uitbreiden. Hierdoor geef ik nu ook les op de Theresiaschool in Berlicum, op basisschool de Parel in Berlicum en op basisschool Dr Landman in Helvoirt. Met veel energie, passie en plezier sta ik dagelijks voor de klas om er samen met de kinderen een muzikaal feestje van te maken. Het is voor mij iedere keer weer een cadeau om te zien welke invloed muziek heeft op de leerlingen en ben dankbaar dat ik dit beroep mag uitoefenen op deze leuke scholen!

Rosanne Schippers, docent groep 1-2, Theresiaschool te Berlicum:
Chelsea sluit heel erg goed aan op het niveau van de kinderen. Ze hangen elke les aan haar lippen en de liedjes die ze van haar leren hoor ik regelmatig terug in de klas of op het schoolplein. Ze zorgt voor een fijne combinatie tussen luisteren, zingen en bewegen en creëert daarmee een super hoge betrokkenheid van de kinderen. Een aantal uitspraken van leerlingen zijn; ‘Juf Chelsea maakt hele leuke spelletjes en haar muziek klinkt heel mooi’, ‘Het dierenliedje is heel leuk want je mag een dier kiezen en nadoen’

Maikel de la Cuisine, directeur basisschool Dr. Landman
De muzieklessen hebben al veel glimlachen gebracht. De leerlingen genieten met volle teugen en ontdekken talenten waarvan ze niet wisten dat ze deze hebben. Naast de vakinhoudelijke kennis van Chelsea doet vooral ook haar energie veel met de leerlingen. Elke les staat bol van toffe activiteiten en ademen positiviteit. Alle kinderen doen mee en mogen er zijn!

Julius en Lars, leerlingen uit groep 7 van basisschool de Touwladder
Je leert bij Juf Chelsea verschillende tonen te kunnen zingen door middel van de liedjes die we leren. Ze geeft ons altijd een goede stemopwarming. We doen ook op een leuke en leerzame manier muzikale spelletjes.