Achter het goud

Doelgroep
VO
Genre
Beeldend
Kosten
€ 55 per 15 leerlingen, inclusief min. 1, max. 2 begeleiders
AANBIEDER

Het Rijksmuseum

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
E-mail: info@rijksmuseum.nl
Telefoonnummer: +31 (0) 20 6747 000 

Wat schuilt er achter de pracht en praal van de 'Gouden Eeuw'? Wie waren de Kim en Kanye van de 17de eeuw? Achter het Goud is een rondleiding vol spannende verhalen en sappige details. Nergens komt de Gouden Eeuw zo tot leven als in het Rijksmuseum.

 In ‘Achter het Goud’ gaan leerlingen samen met de rondleider op zoek naar nieuwe perspectieven op een voorbije tijd. De rondleider trekt leerlingen van alle niveaus de 17de eeuw in, met opdrachten die tot de verbeelding spreken. Voor VMBO praktisch en actief, voor gymnasium met flinke doordenkers. Ook sluit het aan bij geschiedenis, maatschappijleer, CKV en beeldende vorming. Altijd met een link naar de actualiteit. Want de rondleiding begint bij de leerlingen, niet bij Rembrandt en Vermeer.

Lees meer

 

Gratis busvervoer
Voor het VMBO organiseren we gratis busvervoer met de Rijksmuseumbus in combinatie met het programma ‘Achter het Goud’.

Minimaal 60 km vanaf Amsterdam: Rijksmuseumbus
Als je school verder dan 60km buiten de ring van Amsterdam ligt, dan kun je gebruik maken van de Rijksmuseumbus. Deze is bedoeld het VMBO.

De Rijksmuseumbus voor het VMBO is alleen in combinatie met het programma ‘Achter het Goud’ te boeken. Deze staat in het boekingsformulier vermeld.