Boost biodiversiteit!

Doelgroep
Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
10 tot 14 uur
Genre
Nieuwe media
Kosten
Gratis
AANBIEDER
DesignWeeK at School

DesignWeek@School

Vragen? Mail naar patty@designweekatschool.nl

Op aarde leven zo’n 8 miljoen planten- en diersoorten. En al die soorten - inclusief de mens - zijn onderling afhankelijk van elkaar. Van die 8 miljoen soorten zullen 1 miljoen soorten binnen enkele tientallen jaren uitsterven. En daar kunnen we achteraf niets meer aan doen. Het is dus nu tijd voor actie. Meld jouw klas aan voor de gratis challenge:

Boost biodiversiteit rond onze school!

In deze challenge onderzoeken leerlingen waardoor de biodiversiteit afneemt en wat nodig is om de biodiversiteit te laten groeien. Vervolgens bedenken leerlingen oplossingen om de biodiversiteit rond hun eigen school een boost te geven. Met deze challenge maak je technologie op een creatieve manier toegankelijk én werk je aan een betere wereld! De klas met het beste concept wint een Design 3-daagse ter waarde van €1.000,- om hun beste idee verder uit te werken en écht te realiseren.

Er is een aparte categorie voor de bovenbouw van het PO en voor de onderbouw van het VO. Alle scholen in Nederland kunnen gratis meedoen!

Doelgroep

● groep 6/7/8 primair onderwijs

● klas 1/2 voortgezet onderwijs

Data

● Start: scholen kunnen starten vanaf september 2022

● Deadline inzendingen: 22 april 2023

● Duur: reken voor de uitvoering van de challenge 10 tot 14 uur

Meld je nu aan via: designweekatschool.nl/award2023 (ook voor meer informatie).
Je kunt je hier ook inschrijven voor de gratis workshops voor leerkrachten én leerlingen rondom Duurzaamheid, Design thinking en Digitale geletterdheid.