Danslessen > 1-2tjes

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Peuters, Leerkrachten
Tijdsinvestering
Zie website van de Stilte
Genre
Dans
Kosten
Zie website van de Stilte
AANBIEDER

de Stilte

Contactpersoon: Jan Baanstra
T: 076-5138125
E: jan@destilte.nl
W: www.destilte.nl 

Moderne dans behoort tot de wereld van de kunsten. Roept vragen op, kleine en grote. Draagt bij aan het leren kennen van onszelf. Wie naar kunst kijkt, kijkt naar zichzelf. Juist bij het beoefenen en beschouwen van kunst komen we erachter dat wij allen hetzelfde zijn en toch anders. Dat ieder mens zijn eigen beleving kent. En dat die verschillen bijzonder zijn.

Dicht op de huid van de toeschouwer ontvouwt zich een confrontatie tussen twee dansers. In een tijdspanne van tien minuten wordt dans onder de loep genomen. Wat getoond wordt kan dubbel beleefd worden in de workshop die erop volgt.

Een 1-2tje bestaat uit 4 onderdelen:
Kijken naar dans
Pal voor de neus van uw leerlingen ontvouwt zich een confrontatie tussen twee dansers. Oog in oog met de dansers is er geen ontsnappen mogelijk.

Nagesprek
Ieder kind ervaart het duet op zijn eigen manier. De workshopleider brengt een gesprek op gang, waarin de kinderen verwoorden wat ze hebben gezien en ervaren. De leerlingen wordt de gelegenheid geboden de dansers het hemd van het lijf te vragen.

Zelf dansen
De workshop, waarin de kinderen zelf actief zijn, vindt plaats in dezelfde ruimte. De leerlingen ondervinden aan den lijve wat de voorwaarden zijn om tot samenwerking te komen in dans.

Tot besluit
Een fragment van het duet wordt nogmaals gedanst op andere muziek en vanuit een ander perspectief, gevolgd door een kort afrondend gesprek. Is het anders, die tweede keer?

de Stilte heeft meerdere duetten op repertoire voor verschillende leeftijdsgroepen.

‘De leerlingen mochten er zijn met alles wat ze ‘meebrachten’ en kregen de ruimte met duidelijke grenzen. Een cadeautje om mee te mogen maken. Door de leerlingen zelf ook te laten dansen / bewegen ging de voorstelling nog meer leven. Goeie combinatie.’ – Marieke, docent BS de Dromenvanger