De canon van Lammers

Doelgroep
Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
Zie website van Erfgoed Brabant
Genre
Cultureel erfgoed
Kosten
Gratis
AANBIEDER

Erfgoed Brabant

Waterstraat 16
5211 JD ’s-Hertogenbosch
info@erfgoedbrabant.nl
www.erfgoedbrabant.nl
T: 073 - 615 62 62

In de tiendelige tv-serie De Canon van Lammers gaat acteur Frank Lammers op zoek naar wat de Brabantse geschiedenis zo bijzonder maakt.

Tv-serie
De eigenzinnige acteur Frank Lammers rijdt in zijn oude rammelbak door het Brabantse land én door het Brabantse verleden. Hij bezoekt plaatsen waar de grond trilt van de geschiedenis en ontmoet ter plekke bijzondere personen die hem meer vertellen over de unieke historie van Brabant. Het resultaat van Franks speurtocht door de Brabantse geschiedenis is vervat in deze tv-serie van tien gevarieerde afleveringen, die u samen ‘het Verhaal van Brabant’ vertellen.

Bekijk nu alle afleveringen op het YouTube kanaal van Omroep Brabant

Boek Blikken op Brabant
Het boek Blikken op Brabant, in 2012 door Erfgoed Brabant uitgegeven, doet in De Canon van Lammers dienst als een unieke wegwijzer, die Frank door de provincie én door het verleden leidt.  

Speciaal voor het onderwijs zijn de losse items uit de serie terug te vinden op de website Regiocanons. Deze items kunt u gebruiken als regionale aanvulling op de geschiedenisles. Bij een aantal items is lesmateriaal ontwikkeld voor groep 7/8 en klas 1/2.

De Canon van Lammers is in 2013 en 2014 door Erfgoed Brabant ontwikkeld in samenwerking met Omroep Brabant. Als uitvoerend producent traden de Cutjongens op. Deze tv-serie is mede tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.