De Kleine Prins

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
Een dagdeel
Genre
Beeldend, Theater
Kosten
€ 150 per dagdeel per groep.
AANBIEDER
Judith Abels

judith Abels

Telefoon: 06-15076157

Email:abelseiland@gmail.com

Website:www.judithabels.nl

 

De kleine prins is een beeldend sprookje naar het beroemde boek van antoine de saint-exupery verteld door Judith Abels, ontwerper en maker van onder andere theaterontwerpen en bijzondere schoolprojecten.

Op een ochtend gaan de kinderen op reis. Ze zitten op een planeet met drie enorme apebroodbomen die de planeet over woekeren. Ze luisteren naar het verhaal van de kleine prins. Al luisterend maken de kinderen kennis met verschillende soorten theaterpoppen/ -figuren, die de kleine prins ontmoet heeft. Het verhaal komt al spelend tot leven door de interactie tussen de leerlingen, de rekwisieten, de poppen en Judith.

Zelf theaterpoppen maken en spelen
In de workshop die volgt gaan de kinderen zelf Theaterpoppen/ -figuren maken die de kleine prins ontmoet heeft op hún versie van de prins en zijn reis. Hiervoor gebruiken ze allerlei materialen, verzameld door de leerlingen zelf en bijzondere materialen, rekwisieten en poppen vanuit workshopdocent Judith.

Aan het einde van het dagdeel spelen en bewegen de kinderen op muziek hun theatrale versie van het verhaal. Het is een hele ervaring.

Het project de Kleine prins:

  • Gaat o.a. over ontdekken
  • Ontmoeten, openstaan, lief hebben
  • Tam maken, zorg dragen en afscheidt nemen.