Design workouts

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, BSO, (V)SO
Tijdsinvestering
1 uur of 1,5 uur
Genre
Beeldend, Foto, film, video, Nieuwe media
Kosten
1 uur kost € 60,- per 15 leerlingen en € 90,- voor 1,5 uur voor 15 leerlingen
AANBIEDER
Design museum educatie

Design Museum Den Bosch

contactpersonen Madelon van der Avoort en Femke Hogenbosch

Telefoon: 073- 6273519

Email: educatie@designmuseum.nl

Website: designmuseum.nl

In het Design Museum Den Bosch is de presentatie Design! te zien. Aan de hand van 14 verschillende thema’s stap je in de wereld van de vormgeving. De tentoonstelling laat zien dat design overal is en van iedereen. Het heeft een grote maatschappelijke impact, in het verleden, het heden en de toekomst.

Foto's Ben Nienhuis - foto werkatelier door Manoah Salampessy 

Design is de wereld en de wereld is design!
Je bent de hele dag omringd door design. Het is de sneaker die je draagt, de fiets waar je op rijdt, het bestek waar je mee eet en de telefoon waar je mee belt. Design begint bij je eigen lijf: je laat je haren knippen, je sport en versiert misschien wel je lichaam. Design laat zien wie je bent, wie je wilt zijn en waar je bij wilt horen. En design is van iedereen.

Designworkout voor het onderwijs
Leerlingen bekijken de tentoonstelling met een museumdocent aan de hand van kijk- en ontwerpopdrachtjes en doen inspiratie en ideeën op. Ze kruipen in de rol van ontwerper en  doorlopen verschillende stappen van het ontwerpproces. In designteams werken ze aan een eigen ontwerp in de studio van het museum. Leerlingen ervaren dat ze als onderdeel van de maatschappij de gebruiker én de vormgever zijn van de toekomst. 

Bekijk hier het fotoalbum van het bezoek van groep 7 van de Oversteek