Design workouts

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, BSO, (V)SO, Peuters
Tijdsinvestering
1 - 3 uur of op maat
Genre
Beeldend, Foto, film, video, Nieuwe media
Kosten
in overleg
AANBIEDER
Design museum educatie

Design Museum Den Bosch

educatie team: 073-6273687
j.backx@designmuseum.nl
www.designmuseum.nl

Design Museum Den Bosch kijkt voorbij de ontwerpen. We laten de invloed van design op ons dagelijks leven zien en vertellen het verhaal erachter. Dat maakt dit museum interessant voor leerlingen en studenten. Voor hen maken we interactieve design-workouts bij al onze tentoonstellingen.

Tijdens deze workouts wordt gekeken, nagedacht, gepraat, gediscussieerd, geschetst en gemaakt. We werken volgens de principes van ‘maker-centered learning’ onder leiding van onze museumdocenten die gebruik maken van ‘thinking routines.’

De workouts openen bij leerlingen de ogen voor wat design is en wat er allemaal is vormgegeven om hen heen. Wat zijn de vragen die ontwerpers beantwoorden? En wat zijn de complexe designuitdagingen die ontwerpers hebben?  We laten  leerlingen op een leuke en interactieve manier ervaren dat ook zij de vormgevers zijn van hun omgeving en de toekomst.

Er zijn designworkouts voor alle types onderwijs en voor alle leeftijden.  Als docent kies je samen met onze medewerkers welke van onze zeven type workouts het beste bij jouw leerlingen past; wat is design, hoe maak je design, de waarde van design, design en technologie, analytische designbeschouwing, architectuur of keramiek.