Dansvoorstelling 'Doe maar niet'

Doelgroep
Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
40 minuten
Genre
Dans
Kosten
Afhankelijk van het aantal voorstellingen (vanaf 1000 euro)
AANBIEDER

Lotte Timmermans (i.s.m. Lara Knoops)

Telefoon: 0623123842
Email: lottetimmermans2@hotmail.com

Dit dansduet gaat over de fysiek gewenste afstand tussen mensen. Wat vind je zelf fijn? Vindt iedereen dat fijn? Hoe laat je merken wat niet fijn is? Wat gebeurt er met je zonder fysiek contact?

De leerlingen worden meegezogen in een duet dat letterlijk allerlei kanten op gaat. Verschillende emoties vliegen voorbij. Herkenbare relaties en situaties doen zich al dansend voor. Herkent elke leerling zich hierin? Kunnen de leerlingen het associëren met situaties die zij beleven in het dagelijks leven? Wat doet dit met hen?

De competenties onderzoeken, creëren en reflecteren komen aan bod tijdens en na de voorstelling; in het nagesprek wordt er uitgebreid gesproken over de verschillende scenes van de dansers. Wat gebeurde er? Wat doet dit met jou? Wat herken je? En wat vind je?

Vervolgens krijgt de leerkracht een aantal opdrachten beschreven die hij/zij later in de klas kan uitvoeren met de leerlingen. ‘Doe maar niet’ zet de leerlingen aan het denken over fysiek contact, over de verschillende belevingen bij fysiek contact en de bewustwording hiervan. 

‘Doe maar niet’ is een voorstelling vormgegeven door twee dansers.
incl. voorbereidende lesbrief en nagesprek in de klas.
Max. 3 voorstellingen per dag.