Game Lab Ocean Cleanup

Doelgroep
Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
90 min.
Genre
Nieuwe media
Kosten
​€ 295,00 (1 klas inclusief begeleiding) plus € 195,00 voor iedere extra klas
AANBIEDER
DesignWeeK at School

DesignWeek@School

Telefoon: ​06 82925048
Email: ​floor@designweekatschool.nl
Website: ​www.designweekatschool.nl

Technologie op een speelse manier toegankelijk maken voor al je leerlingen en tegelijkertijd werken aan een betere wereld? Het kan! DesignWeek@School biedt verschillende programma’s waarin technologische vaardigheden en onderzoekend en ontwerpend leren worden ingezet voor het oplossen van een duurzame uitdaging.

In deze workshop voor groep 7 & 8 van de basisschool maken de deelnemers kennis met belangrijke 21e eeuwse vaardigheden zoals probleem oplossen, samenwerken, creatief denken, computational thinking, programmeren. 

Leerlingen krijgen een leuke en uitdagende opdracht om in ​Scratch​ zelf een game te ontwerpen en te programmeren. Doel is het beperken van het gebruik van plastic en om bij te dragen aan plasticvrije oceanen. In teams leren de deelnemers de basisbeginselen van programmeren in Scratch. Ook leren ze hoe ze belangrijke game elementen - zoals het bijhouden van scores - kunnen toepassen in hun game ontwerp en hoe ze deze zelf  kunnen programmeren met de visuele programmeerblokken. 

De workshop biedt stap-voor-stap begeleiding. Deelnemers kunnen zo ieder op hun eigen tempo werken aan hun game. Aan het einde van de workshop hebben ze een resultaat om trots op te zijn en een game die echt gespeeld kan worden!  Deze workshop is indien gewenst uit te breiden met ​Virtual Reality​. Leerlingen ervaren in ons VR ruimteschip op een interactieve manier wat duurzaamheid eigenlijk is en welke keuzes je kunt maken om duurzamer te leven.