Game Lab Ocean Cleanup

Doelgroep
Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
90 min.
Genre
Nieuwe media
Kosten
​€ 295,00 (1 klas inclusief begeleiding) plus € 195,00 voor iedere extra klas
AANBIEDER
DesignWeeK at School

DesignWeek@School

Telefoon: ​06 82925048
Email: ​floor@designweekatschool.nl
Website: ​www.designweekatschool.nl

Technologie op een speelse manier toegankelijk maken voor al je leerlingen en tegelijkertijd werken aan een betere wereld? Het kan! DesignWeek@School biedt verschillende programma’s waarin technologische vaardigheden en onderzoekend en ontwerpend leren worden ingezet voor het oplossen van een duurzame uitdaging. 

In deze workshop voor groep 7 & 8 van de basisschool maken de deelnemers kennis met  belangrijke 21e eeuwse vaardigheden zoals probleem oplossen, samenwerken, creatief  denken, computational thinking, programmeren. 

Leerlingen krijgen een leuke en uitdagende opdracht om in ​Scratch​ zelf een game te ontwerpen en te programmeren waarmee zij bijdragen aan het beperken van het gebruik van plastic en plastic vrije oceanen. In teams leren de deelnemers de basisbeginselen van programmeren in Scratch en leren ze hoe ze belangrijke game elementen - zoals het  bijhouden van scores - kunnen toepassen in hun game ontwerp en hoe ze deze zelf  kunnen programmeren met de visuele programmeerblokken. 

De workshop biedt stap-voor-stap begeleiding zodat de deelnemers ieder op hun eigen tempo werken aan hun game en aan het einde van de workshop een resultaat hebben om trots op te zijn en een game die natuurlijk echt gespeeld kan worden!  Deze workshop is indien gewenst uit te breiden met ​Virtual Reality​, leerlingen ervaren in ons VR ruimteschip op een interactieve manier wat duurzaamheid eigenlijk is en welke keuzes je kunt maken om duurzaam(er) te leven.