Gratis educatief programma ‘Christo en Jeanne-Claude’

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
60 min
Genre
Beeldend
Kosten
Gratis
AANBIEDER
Kunstlocatie Wurth

Kunstlocatie Würth

Drs. Brigitte Hoppenbrouwers
Leiding Kunstlocatie Würth
T +31 (0)73 629 15 52
E-mail: brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl

De missie van Christo en Jeanne-Claude was om een groot en breed publiek op een andere manier naar zijn omgeving te laten kijken. Zij zijn wereldberoemd geworden met hun ingepakte objecten en tijdelijke grootschalige buiten-kunstprojecten, waarmee zij vaak de benaming ‘inpak-kunstenaars’ kregen. ‘Revealing by concealing’ oftewel onthullen door te verhullen. Het was hét visitekaartje van het Bulgaars-Franse echtpaar.

Het educatieprogramma behorend bij de tentoonstelling ‘Christo en Jeanne-Claude, kunstwerken uit de Verzameling Würth’ laat leerlingen kennis maken met de hoofdgedachte ‘onthullen door te verhullen’ (revealing by concealing).

Het educatief programma is geschikt voor groep 1 t/m 8. Voor het speciaal onderwijs bieden wij in overleg een programma aan op maat, passend bij de leeftijd en het niveau van de leerlingen. Het educatief programma wordt begeleid door het professioneel educatieteam van Kunstlocatie Würth.

Het educatief programma bevat:
- Een rondleiding door Kunstlocatie Würth (20 min) waarbij leerlingen kennis maken met de kunstwerken en gedachtegoed van het kunstenaarsechtpaar Christo en Jeanne-Claude.
- Een creatieve workshop in het educatielokaal (40 min). 

In de pdf hieronder lees je meer over de inhoud van het educatieve programma.