Het schoolorkest - korte cursus - Médèz

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7
Tijdsinvestering
5 tot 7 lessen van 45 minuten
Genre
Muziek
Kosten
In overleg
AANBIEDER
Medez

Médèz

W: www.medez.nl
E: info@medez.nl

Médèz presenteert.....HÉT Schoolorkest! Korte cursus. Muziekschool Médèz presenteert in samenwerking met Muzirene een gloednieuw muziekproject voor de groepen 5 t/m 7 van de basisscholen.

Wat gaan we doen?
Onder de bezielende leiding van docente Irene van Rooijen wordt er in de klas meteen een orkest opgericht! Dit orkest bestaat uit allerlei verschillende soorten instrumenten waarmee de kinderen direct muziek gaan maken. Want wat is er nu leuker dan met z’n allen meteen muziek te maken! Als uitgangspunt springt de docent in op de bestaande schoolthema’s en projecten en verwerkt deze in de muziek die de kinderen gaan leren.

Er wordt gebruik gemaakt van het schoolinstrumentarium, aangevuld met instrumenten die onze docent zelf meebrengt. Kinderen die al een instrument bespelen, mogen dit natuurlijk ook meenemen naar HÉT Schoolorkest.

Vaardigheden
In deze cursus van 5 tot 7 lessen (aantal in overleg) wordt er met behulp van de leerorkest-methode ingegaan op algemene muzikale vaardigheden, samen muziek maken en samen zingen. Naast het naar elkaar luisteren, communiceren, samen zingen en samen spelen, wordt er tijdens de lessen ook aandacht besteed aan het ontwikkelen van muzikale basisvaardigheden, zoals bijvoorbeeld noten lezen, melodie, harmonie, dynamiek, tempo en ritmegevoel. Tijdens de lessen is er ruimte voor improvisatie en instrument-oriëntatie. 

Doel
HÉT Schoolorkest bereidt een spetterend concert voor, dat na afloop van dit project op school wordt uitgevoerd voor alle kinderen, ouders en iedereen die maar wil komen luisteren! Dit project is een zeer geschikte opstap naar HÉT Startorkest, de muzikale basiscursus die kinderen bij Médèz kunnen volgen. In overleg met Irene van Rooijen (www.muzirene.nl) kan een op maat gemaakt programma worden samengesteld. De prijs hiervoor dient apart te worden aangevraagd.