Je eerste liefde ben je zelf

Doelgroep
Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
1,5 uur
Genre
Literatuur
Kosten
70 euro per uur
AANBIEDER

Het thema van de Boekenweek 2022 was: je eerste liefde. Wij gaan daarom aan de slag met zelfliefde. Immers, je eerste echte liefde: dat ben je toch zelf? De kinderen gaan een groepsgesprek aan en daarna gaan we erover schrijven op basis van show, don’t tell. In groep 3 maken we een groepsgedicht, de hogere klassen maken hun eigen gedicht/rap/verhaal/spoken word vanuit hun gevoel.

Deze les gaan we aan de slag met het thema: zelfliefde. Wat is dat eigenlijk? En kan je wel van jezelf houden? Hoe doe je dat dan? We lezen een gedicht over zelfliefde en daarna gaan de kinderen aan de slag met een liefdesgedicht voor zichzelf. Ze krijgen hierbij een show, don’t tell opdracht mee.

Over Kelly Verdonk
Kelly Verdonk is schrijver, dichter, spoken word artist en docent. Kelly vertrok uit de commerciele marketingwereld en heeft Paradise Poetry opgestart, waarin ook jij jouw inner paradise ontdekt via poëzie. Kelly geeft les aan het mbo in Nederlands, poëzie op de basisschool en treedt op met eigen werk. Lees haar complete verhaal op paradisepoetry.nl