Klasse(n)theater

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Theater
Kosten
In overleg
AANBIEDER
Kersouwe

Natuurtheater Kersouwe

Kersouwelaan 1
5473 TE Heeswijk Dinther
T: 06-12685165
W: www.kersouwe.nl

Het Klasse(n)theater is een cultureel project van Natuurtheater de Kersouwe dat zich vier dagen per jaar in de eerste twee weken van juni afspeelt. In een dagvullend programma maken kinderen van de basisschool (groep 3 t/m 8) kennis met alle facetten van het theater (toneelspel, zang, dans, decorbouw, kostuums maken, grimeren, pr en techniek).

Onder begeleiding van een workshopleiders en enkele ouders gaan de kinderen aan de slag in de werkgroep van hun keuze. Aan het eind van de dag worden alle workshops verweven tot een theatervoorstelling met publiek, veelal ouders, familieleden en verzorgers van de kinderen. Voor kleuters is een alternatief programma te bespreken zodat zij ook op dezelfde dag op het theater kunnen verblijven.

Cultureel
Natuurtheater De Kersouwe is het oudste én mooiste openluchttheater van Nederland, verscholen in de Heeswijkse bossen. De muren die in het grote theater staan, staan al 70 jaar als basisdecor voor de jaarlijkse theaterproductie en als achtergrond voor de vele evenementen die de Kersouwe ieder jaar organiseert. Het Klasse(n)theater geeft de leerlingen van de basisscholen de kans om van dit culturele erfgoed te proeven.

Educatief
Het Klasse(n)theater zorgt dat er een educatief verantwoord thema wordt verweven in het gekozen theaterstuk zodat scholen hun programma erop kunnen afstemmen.

Samenwerken
Door aan deze dag deel te nemen geef je kinderen een prachtige kans om op een creatieve manier samen te laten werken. Alle leerlingen werken op eigen wijze, doch in overeenstemming met hun samengestelde groep, in hun unieke workshop aan een gezamenlijk doel: de uitvoering. Dat vereist samenwerking, afstemming, overleg en daadkracht. Onze ervaring is dat leerlingen prima in staat zijn om hun ideeën in hun workshop vorm te geven.

Voorrang scholen Bernheze
Elk jaar geven zich vier scholen uit de omgeving zich op om deel te nemen aan het Klasse(n)theater. We merken dat de laatste jaren weinig scholen uit de gemeente Bernheze zich opgeven voor dit unieke project. Wij vinden dat een gemiste kans. Daarom willen wij in 2016 de scholen van Bernheze de mogelijkheid geven om zich met voorrang in te laten schrijven voor het Klasse(n)theater in Heeswijk. Elk kind op de basisschool gunnen wij de kans om één keer in hun schoolloopbaan kennis te laten maken met ‘hun’ openluchttheater.

Laagdrempelig/Kosten
Voor 6 euro per leerling hebben de leerlingen een onvergetelijke en educatieve dag op een van de mooiste (natuur)plekjes in de regio.