Museum Game - Klas 1,2,3 vmbo

Doelgroep
VO
Tijdsinvestering
2 uur
Genre
Beeldend, Nieuwe media
Kosten
€ 240 euro per klas (max. 32 leerlingen)
AANBIEDER
hnbm

Het Noordbrabants Museum

Reserveer deze rondleiding via:
hetnoordbrabantsmuseum.nl

Ooit was ons museum het woonhuis van Lodewijk Ernst van Brunswijk-Wolfenbüttel: de Hertog van 's-Hertogenbosch. Hij heeft grote invloed en komt in contact met vorsten over heel Europa. Tot op een dag zijn macht en succes tegen hem keert. De Hertog krijgt kritiek van alle kanten. Het hele land spuugt hem uit. Vol schaamte en wraakgevoelens trekt hij zich terug in zijn woning. Daar gebeuren steeds gekkere dingen. We hebben dringend jullie hulp nodig! Los de puzzels zo snel mogelijk op en ontrafel het mysterie van de Hertog.

Ga samen op in een augmented reality wereld, waar je het museum, zijn kunst en medewerkers spelenderwijs leert kennen én door mini-games het spannende museum mysterie oplost. Met de Museum Game willen we een betekenisvolle museumervaring bieden aan vmbo-leerlingen op het gebied van beeldende kunst en geschiedenis.

In de game zijn interactieve mini-games verwerkt die jouw leerlingen in kleine groepjes spelen. Deze games zijn ingebed in een spannende verhaallijn rondom het mysterie van de Hertog. De Museum Game draagt bij aan het historisch besef van de leerlingen, zet de verbeelding aan en prikkelt het onderzoekend vermogen.