Onderwijs en De Pont

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Beeldend, Theater
Kosten
Zie omschrijving
AANBIEDER
de Pont

de Pont

Bezoekadres
Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg 
T: 013-543 8300
E: info@depont.nl
W: www.depont.nl

Voor het basisonderwijs heeft De Pont vier soorten rondleidingen. Eén rondleiding vraagt wat meer aandacht van de docent, maar is daardoor extra leuk voor de leerlingen: Op naar De Pont. Wil je een speciale rondleiding voor de allerkleinsten? Ook voor hen hebben we een speciale rondleiding. Entree is voor iedereen onder de 18 jaar gratis, begeleiders en leraren van het basis- en voortgezet onderwijs zijn dat ook. Begeleiders van basisscholen ontvangen 50% korting op ons parkeertarief, uitrijkaart verkrijgbaar aan de balie.

Algemene rondleiding (groep 1 tm 8)

In de ontmoeting tussen kinderen en kunst staat verwondering centraal. Een jong kind heeft de gave oneindig te kunnen associëren bij een kunstwerk.

De rondleiders proberen de kinderen daarom uit te nodigen om niet alleen met de ogen te kijken, maar ook met je fantasie om zo zelf een diepere betekenislaag te ontdekken. Uiteindelijk gaat het erom dat kunst je kan laten zien dat je de werkelijkheid ook met andere ogen kunt bekijken.

Kosten: 55 euro per uur

Op naar de Pont (groep 6 tm 8)

Ter voorbereiding van een bezoek met de klas aan het museum, is dit spel geheid een succes. Met een spelkist én op het digitale schoolbord kan met heel de klas een spel gespeeld worden. Aan de hand van filmpjes en hoorspelfragmenten kunnen kinderen Pontjes en Superpontjes winnen. De opdrachten zijn wisselend van aard; van doen tot filosoferen en fantaseren. Het Op naar De Pont spel is twee weken voor de rondleiding, gratis en op afspraak af te halen bij het museum. 

Het vraagt wel wat voorbereidingstijd van de leerkracht. Je kunt er ook voor kiezen om een museumdocent IN DE KLAS te laten komen als spelleider.

Dus:

1: Je bekijkt deze video in je klas!

2: De leerlingen doen maken deze opdracht thuis!

3: Kom naar De Pont, doe het spel en eindig met de rondleiding!

Kosten: 55 euro per uur 

Kunst voor de allerkleinsten (groep 1 tm 4)

De groep kiest een koffertje uit de kofferkar. Tijdens de rondleiding gaat bij een werk het koffertje open. Dan is er even tijd om een spel te spelen, een boek voor te lezen of samen iets te maken.

Kosten: 55 euro per uur 

Theaterrondleiding 'De Verwondering van Valentina' (groep 1 tm 8)

Kunst kan echt van alles zijn. Maar HELP! Wat als je kunstwerken moet laten zien in een rondleiding waar je zelf helemaal van ondersteboven raakt?

Samen met Valentina ga je door het hele museum op ontdekking, want elk kunstwerk heeft een eigen verhaal! Haar verwondering deelt ze met de klas en vertelt je wat ze te weten is gekomen over de bijzondere kunstwerken die er in het museum te zien zijn. Een crossover van theater en beeldende kunst.

Duur: 60 minuten (Er kan slechts 1 theaterrondleiding (evt. 2) tegelijk plaatsvinden en alleen vóór openingstijd om 10u. o.b.v. beschikbaarheid)
Kosten: € 100,- per groep per uur, incl. entree.