Onderwijs en De Po

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Beeldend, Theater
Kosten
Zie omschrijving
AANBIEDER
de Pont

de Pont

Bezoekadres
Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg 
T: 013-543 8300
E: info@depont.nl
W: www.depont.nl

De Pont besteedt veel aandacht aan onderwijs in het museum. Er zijn, naast thema-rondleidingen en lespakketten gemaakt in samenwerking met ARTtube, altijd mogelijkheden voor ontvangsten op maat. De Pont zorgt er voor dat er voor uw groep een passende rondleider wordt gevonden. Deze rondleiders kennen het museum door en door en worden als externe krachten ingehuurd. Daarom dient u de rondleiding tenminste 2 weken voor het bezoek te boeken en kan deze niet meer worden geannuleerd na 48 uur voor aanvang.

In het menu vindt u ons aanbod voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Voor onderwijs voor volwassenen kunt u contact opnemen met Marie-Jose Eijkemans.

Een geslaagd bezoek begint al op school. Als leerlingen nieuwsgierig worden, komt dat de ontmoeting met Kunst van Nu ten goede. Daarom hebben wij op de pagina lesmateriaal een paar prikkelende introductie filmpjes en zelfs een digitale 'smaaktest' staan.

Naast de voorbereiding op school en de dialoog met de echte kunstwerken in het museum bieden we ook tips voor reflectie- of verwerkingsopdrachten. Deze vindt u in ons jongerenblad HUH?! en zijn hier alvast digitaal in te zien. Tijdens uw bezoek kunt u de HUH?! aanschaffen voor 1 euro per stuk.

Theaterrondleidingen
Museum de Pont biedt ook theaterrondleidingen aan. Deze theaterrondleidingen zijn het meest geschikt voor het Primair Onderwijs vanaf groep 1 t/m 6, in het museum uitsluitend tussen 10.00 uur en 11.00 uur, in de Klas uiteraard tijdens schooltijd, en duren 60 minuten en kosten €100,-. 

Exclusief voor het onderwijs zijn reserveringen al vanaf 10 uur mogelijk, steeds op het hele uur tot 14 uur. U kunt hiervoor online boeken.

De groepsgrootte is maximaal 15 leerlingen en er zijn 4 rondleidingen per uur mogelijk. Per groep is er minimaal een begeleider aanwezig. Deze begeleider(s) bij de rondleidingen hebben gratis entree. 

Rondleidingen 1 uur € 40,00
Met ingang van 9 juli wordt de prijs € 50,00
Museumatelier 2 uur € 100,00
Tijdens het online boeken kunt u ook aangeven dat de betaling geschiedt via Kunstbalie, Cist, Cultuurkaart of Museumschatjes. 

Groepen die op eigen gelegenheid komen, worden nadrukkelijk verzocht het bezoek te melden en vooraf de museumregels te lezen. De begeleiders krijgen bij binnenkomst een sticker waardoor de suppoosten de verantwoordelijken herkennen. Voor de bezoekers onder de achttien jaar is het museumbezoek gratis, maar de volwassen begeleiders betalen in dit geval (in tegenstelling tot de begeleiders bij rondleidingen) gewoon entree.