Onderwijsaanbod Filmhub Zuid

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, (V)SO, Leerkrachten
Tijdsinvestering
in overleg
Genre
Foto, film, video
Kosten
in overleg
AANBIEDER

Filmhub Zuid

Maaike Zeegers

Consulent Filmhub Zuid

06 23415437 | Aanwezig: maandag t/m donderdag

Filmhub Zuid adviseert, ondersteunt en inspireert scholen en cultuuraanbieders op het gebied van filmeducatie.

Filmhub Zuid is het knooppunt voor filmeducatie in Brabant, Limburg en Zeeland en biedt advies op maat. Ben je op zoek naar een passende film voor een les? Wij geven tips én zorgen voor (doe-)opdrachten. Ook helpen we bijvoorbeeld bij het samenstellen van een leerlijn en het organiseren van allerlei filmactiviteiten: van trainingen en gastlessen van regionale film-professionals tot leuke en leerzame filmvoorstellingen in de klas of in de bioscoop/het filmtheater.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van filmeducatie in je klas of school? Neem dan contact met ons op!

(F)lessenpost
Kennismaken met filmeducatie? Wij sturen je een gratis filmles op!

Nu we nog steeds niet naar school mogen komen, blijven we zoeken naar manieren om filmeducatie naar je toe te brengen. Gelukkig is er (F)lessenpost! Per post sturen we gratis en voor niets kant-en-klare filmlessen naar je toe.

De lessen zijn samengesteld door onze partners Natlab, Lumière Cinema, De Creatieve Code en Makersbase en vullen een kleine 50 à 60 minuten. Vanaf 10 mei sturen we ze kant-en-klaar naar je toe! Interesse? Geef via joni@natlab.nl aan welke les je zou willen ontvangen, dan zorgen we dat de f(ilm)les naar je toe komt!

Online workshops
Er zijn verschillende filmactiviteiten die ook digitaal toegankelijk zijn, mocht jouw school nog niet zo staan te popelen op externen in de klas.

Denk bijvoorbeeld aan films met lesmateriaal op LessonUp

Gratis online beschikbare films via SchoolTV

Ook zijn er verschillende regionale aanbieders, zoals Filmcoach.nl, Beam It Up en 4XM Workshops die hun workshops ook online aanbieden via platformen als Zoom/Teams of door middel van instructievideo’s.